• Revista Sagrat Cor

Anem als Muntanyans!


Fa uns dies, els alumnes de 4t de Primària van anar a passar el dia als Muntanyans de Torredembarra. Segurament pensareu que es tracta d’una excursió com una altra, però el cert és que no és així…


Actualment vivim en un món envoltat de pantalles, realitat virtual, horaris, estrés i un ritme frenètic que poques vegades ens permet aturar-nos. Estem acostumats a no pensar, a no investigar, gairebé a no observar… no tenim temps.

És per aquest motiu que el dia 12 d’abril, els alumnes de 4t de Primària van anar a observar un ecosistema proper. Van tenir l’espai i el temps per observar, experimentar, investigar, dibuixar i aturar-se en els petits detalls. Esperar en silenci uns minuts per veure un ànec amb les seves cries, o amagar-se darrere d'uns joncs per poder veure córrer un corriol… Temps per gaudir i espai per emocionar-se!


El nostre cervell necessita emoció per aprendre! Està demostrat que som capaços d’adquirir i retenir certs continguts més fàcilment si ho fem a través de l’experimentació, la manipulació i l’observació directa. I si ens sentim part d’una acció i som els protagonistes i encarregats de dur-la a terme encara més!


Aquella tarda va ser molt més intensa. Des de fa uns mesos, a les sessions de Science parlàvem del canvi climàtic, la conservació del medi i també de la Greta Thumberg, la qual ens ha remogut moltes sensacions. Així doncs, aprofitant la sortida als Muntanyans, vam decidir contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i netejar una zona propera als Muntanyans de Torredembarra.


La imatge de 56 nens i nenes netejant un espai natural amb entusiasme i convenciment ens va posar els pèls de punta…

Per grups es van organitzar, assignar rols i en un tres i no res ja es van posar per feina! Envasos, restes de cotxes, papers, llaunes, ampolles…. Fins i tot algunes valentes van intentar treure restes de plàstic incrustades a la terra!


Després d’una bona estona fent una recollida selectiva d’envasos i resta vam pesar tots els residus recol·lectats.

Sabeu quants kg de residus van recollir aquests herois del medi ambient?

Ni més ni menys que 23 kg! Una quantitat que va fer reflexionar a més d’una persona… Era bona notícia haver netejat tant la zona dels Muntanyans, però no ho era massa la quantitat de residus que varen trobar… “ Ens estem carregant el planeta”- deien alguns.


Així doncs, si encara en teniu algun dubte… EXPERIMENTEU, OBSERVEU, MANIPULEU i VIVIU experiències que us emocionin! Nosaltres ho tenim clar… No hi ha aprenentatge sense emoció!


29 vistas

© 2023 Vedruna Sagrat Cor

  • Negro del icono de Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Negro Twitter Icono