• Revista Sagrat Cor

Celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)Aquest ha estat un dia per dir-hi la nostra. Què volem a favor de la pau, com podem aconseguir-ho, hem llegit contes i hem ballat cançons boniques celebrant la igualtat. I tot això per què?


Des de l’any 1964 es celebra el dia de la No-Violència i la Pau a les escoles de tot el món. Es va triar el 30 de gener per recordar el dia que van assessinar a Mahatma Gandhi, un líder Indi que durant tota la seva vida va lluitar per la llibertat del seu país, la justicia i la igualtat de totes les persones de la Índia. Va ser conegut arreu del món perquè les seves protestes sempre eren NO-Violentes.


Mahatma Gandhi hauria volgut que el món estés en Pau durant molts anys i que no hi hagués problemes de desigualtat, pobresa, sostenibilitat…des de llavors els seus objectius també són els nostres.


Per això:

Volem aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i nens

Encara hi ha moltes dones que pateixen violencia masclista, se les menysprea i discrimina. Hem de continuar treballant per a la igualtat efectiva entre dones i homes, per posar fi a totes les formes de discriminació.


Cal vetllar per la igualtat d’oportunitats de lideratge en tots els àmbits de presa de decisions en la vida política, económica i pública.


Volem la fi de la pobresa i la fam

Encara hi ha moltes persones al món amb pobresa extrema (sense casa, sense treball, sense un plat a taula, sense aigua…).


Volem garantir una vida sana i una educació de qualitat

Encara hi ha molts països on la taxa de mortalitat infantil és molt elevada, moltes nens i nenes no poden anar a l’escola, no tenen medicines per curar-se…


Volem garantir modalitats de consum i producción sistenibles i adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els efectes d’aquest

Hi ha molts riscos relacionats amb el clima, un exemple són els desastres naturals que van succeïnt a tots els països.


Volem promoure societats pacifiques i inclusive per tal d’aconseguir un desenvolupament sostenible, just, responsable i inclusiu..


VOLEM LA PAU i VOLEM promoure la igualtat de gèneres i l’apoderament de dones i nenes a tots els nivells!!


VISCA LA PAU!!!38 vistas

© 2023 Vedruna Sagrat Cor

  • Negro del icono de Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Negro Twitter Icono