• Revista Sagrat Cor

Com ens agraden els ambients!"Tots els aprenentatges més importants de la vida, es fan jugant", això ens diu Francesco Tonucci. Sabem que qualsevol capacitat es desenvolupa millor amb el joc, i que allò que s'aprèn a través d'aquest mateix es transfereix a la resta de conductes. Per això des del curs passat vam apostar pels ambients, espais d'aprenentatge, on els nens i nenes poden interactuar, relacionar-se, comunicar-se, observar, descubrir, crear, construir, inventar... i així podem continuant afegint moltes accions a aquesta llista.


Vam pensar que per explicar el que realment s'aprèn amb els ambients els que millor ens ho podrien dir són els mateixos nens... i els hi vam preguntar.


Les seves respostes són clares, i molt semblants tant a cicle inicial, mitjà com a superior.

Ens diuen que amb els ambients estan aprenent a relacionar-se millor amb els altres nens, valoren moltíssim el fet d'interactuar amb companys més petits...o més grans, que aprenen a tenir més paciència, que s'adonen que activitats o situacions que pensen que no poden fer, ho aconsegueixen fer, els hi agrada poder ajudar als altres si ho necessiten, i que els ajudin a ells, que aprenen a compartir, estan descobrint jocs nous, que amb els ambients estan aprenent a relaxar-se i tranquil·litzar-se.


De les diferents matèries ens diuen que descobreixen aspectes nous i divertits que els hi agraden, ens parlen de què sense adonar-se estan aprenent. També que es concentren millor, i que aprenen a treballar en equip de manera que després això els hi serveix per a les situacions de la classe. De la mateixa manera ens parlen de què amb els ambients aprenen a ser millors persones, a ser educats i que han de treballar des del respecte.


Respostes que ens han donat tots els nens i nenes de 2n, 4t i 6è, i que ens deixen veure que se’n adonen que estan aprenent, i que el que ens diuen, és que estan aconseguint les eines principals que els portarà a un millor aprenentatge no només de conceptes, sinó també de relacions socials, i de conèixer-se millor a ells mateixos. Eines que els hi facilitaran la manera en com aniran afrontant la seva vida.

40 vistas

© 2023 Vedruna Sagrat Cor

  • Negro del icono de Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Negro Twitter Icono