• Revista Sagrat Cor

Com fem la Psicomotricitat a l'escola?

Actualizado: 29 de nov de 2019


La Psicomotricitat és molt important a l'Educació Infantil, ja que es centra en el desenvolupament del moviment, el control corporal, en les primeres manifestacions de la comunicació i llenguatge...

Els nens es construeixen a si mateixos a través del moviment. Penseu que ells abans de parlar es mouen i expressen les seves emocions a partir dels seus propis moviments. La finalitat de la Psicomotricitat és contribuir en el desenvolupament harmònic i integral dels nens tenint en compte SEMPRE les seves emocions, els seus interessos i sobretot transmetent una mentalitat positiva i un perfecte control emocional perquè a partir d'aquí ells mateixos aprendran a interioritzar i exterioritzar, quan calgui, les seves emocions.

Les fases d'aquestes sessions són:

- Ritual d'entrada: Es treuen les sabates i fan una rotllana. Ens saludem i fem un mantra per connectar amb nosaltres mateixos.

- Sessió de desenvolupament: És el moment en el qual la mestra explica quina activitat es farà amb diferents materials: cèrcols, cistelles, cons, pilotes... o si serà una activitat de disfresses i expressar les emocions...

- Ritual de representació: Algun cop representen allò que han fet... Gràficament o bé amb estructures ...

- Ritual de fi i sortida: Es posen les sabates, s'estiren al terra de dos en dos i es fan massatges escoltant una música de relaxació. Fem canvi i després es fa una respiració conscient, es relaxen i poden tornar a l'aula.

66 vistas

© 2023 Vedruna Sagrat Cor

  • Negro del icono de Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Negro Twitter Icono