• Revista Sagrat Cor

Obrim les portes, acollim la Pau!!


"Si no hi ha PAU , si no som capaços de saludar-nos en el sentit més ampli de la paraula, tenir el cor obert amb esperit de pau, mai existirà la unitat. Gelosia, enveges, lluites, xafarderies... són coses que destrueixen la pau i, per tant, impedeixen la unitat". Tal com ens diu el Papa Francesc hi han tres actituds:

1.- Humilitat: "No es pot donar la pau sense la humilitat. On hi ha supèrbia, sempre hi ha guerra, desig de vèncer l'altre, de creure's superior. Sense humilitat no hi ha pau i sense pau no hi ha unitat".

2.- Dolçor: "Hem oblidat la capacitat de parlar amb dolçor, de manera que la nostra manera de parlar són els crits. O parlar malament dels altres. Cal tenir paciència per soportar els defectes dels altres,… i les coses que no ens agraden".

3.- Estimació: "Cor gran, cor gran, cor grandiós que té capacitat per a tots i no condemna, no s'acovardeix davant les petiteses, “que s'ha dit això”, “que he sentit això”, “que …”. No, amb el cor gran hi ha lloc per a tothom. I això fa el vincle de la pau, aquesta és la manera digna de comportar-nos per fer el vincle de la pau que és creador d'unitat.


Aquestes setmanes a l’escola hem treballat un seguit d’activitats:

*Què he de canviar per tal que hi hagi pau al meu voltant?

*La força transformadora de la paraula.

*Podem ser arquitectes de pau?


Ahir, dia 30 de gener de 2019, la nostra escola Vedruna Sagrat Cor vam voler fer un acte representatiu a un espai proper i que ens fes sentir molt bé a tots com és el pavelló, on cada nivell va entregar una clau per obrir la porta de la casa a la resta de companys i va explicar el motiu d’haver-la triat. Amb aquest acte vam voler simbolitzar que tots disposem d’aquestes Claus per obrir portes i relacionar-nos amb qui volguem, doncs està en les nostres mans.


231 vistas

© 2023 Vedruna Sagrat Cor

  • Negro del icono de Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Negro Twitter Icono