• Revista Sagrat Cor

Sabeu què són les Proves Cangur?


Les Proves Cangur són un concurs de Matemàtiques que s’organitza en més de 30 països d’arreu del món. Les competències que es posen a prova són una combinació entre la lògica i les matemàtiques.


A Catalunya, està organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques des de 1996, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. L’organització europea d’aquesta activitat és Le Kangourou Sans Frontières, que prepara els enunciats amb la col·laboració dels diferents països participants.El tret diferencial de la prova consisteix en el fet que, a noies i nois d’arreu d’Europa i d’altres països del món, els plantegen els mateixos problemes el mateix dia.


La prova s’ha de realitzar en 75 minuts, i consta de 30 preguntes de dificultat creixent dividides en tres grups de 10 preguntes cadascun. Les preguntes del primer bloc valen 3 punts, les del segon 4 punts i les del tercer 5 punts.Cada pregunta té 5 solucions i només una és correcta. Una pregunta contestada correctament dóna els punts assignats al seu grup, si no es contesta dóna 0 punts i si es contesta malament es resta la quarta part del seu valor. Els participants no poden utilitzar la calculadora.A l’inici,tenen 30 punts i la puntuació màxima és de 150 punts.

Inicialment hi participava només l’alumnat de 3r, 4t d’ESO i Batxillerat. A partir del 2015, hi va començar a participar 5è i 6è de EP, i des del 2016 ja es va estendre a tota la Secundària.A la primera edició a Catalunya, hi van participar 1.000 alumnes i 100 escoles. El 2.018 la participació ja va ser de més de 110.000 alumnes de tot el Principat de més de 1.100 centres escolars.


La nostra escola hi participa des de l’any 2.001. Sempre hem pensat que és important estimular i motivar l’aprenentatge de les Matemàtiques a través de problemes i reptes de la vida quotidiana que permetin acostar i conèixer la matèria des de d’una vessant més lúdica.


Estem satisfets dels resultats obtinguts perquè cada any alguns dels nostres alumnes obtenen mencions honorífiques i, a més, perquè la puntuació està dins l’1% millor de la classificació general de Catalunya.


Aquest any les proves han tingut lloc el dijous 21 de març, i com cada any esperarem les puntuacions assolides cap a finals d’abril.

Us animem a conèixer el tipus de proves entrant a la pàgina web del Cangur www.cangur.org i a trobar “el gust” per les Matemàtiques.

110 vistas

© 2023 Vedruna Sagrat Cor

  • Negro del icono de Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Negro Twitter Icono