• Revista Sagrat Cor

Som Escola Verda!


Tant important és conscienciar sobre la repercussió dels nostres actes sobre el medi ambient com aprendre la taula del 4 o quan una paraula s’escriu amb V o B...Des de l’escola és un gran deure el d’incidir en aquest fet sobre els alumnes. La qüestió moltes vegades és: “Com ho fem?”. Podem explicar-los el PERQUÈ del reciclatge, la gestió ecològica, l’energia...però realment creiem en que l’impacte es produeix empapant el centre (aules, passadissos, pati) de racons verds.


Des d’ESCOLA VERDA, un projecte ja impulsat des de fa uns anys, té com a objectiu aconseguir una escola respectuosa amb el medi ambient, mitjançant la promoció i la potenciació d’actituds i comportaments sostenibles. És inclòs dins del Projecte Educatiu de Centre, un eix transversal en què hi participa tot l’alumnat, des d’Educació Infantil fins l’etapa de Bat.


SABIES QUINES COSES FEM AL COLE?


REDUÏM: utilitzant temporitzadors de calefacció i aixetes, il·luminació LED, evitant l’ús de l’alumini sobretot com a embolcall d’esmorzars.

REUTILITZEM: a les aules treballem moltes vegades construint diferents artefactes pels nostres projectes i portem sempre material reciclat per donar-li un altre vida.

RECICLEM: tenim repartides per tota l’escola brosses de reciclatge per a separar els residus que hi generem.

CREEM ESPAIS: Enguany li hem donat un toc de color al nostre hort i l’hem batejat amb el nom de “l’hort de les papallones”. És un espai ple de plantes aromàtiques que hem plantat junts i que ens ensenya a tenir cura i respectar la vegetació que ens envolta.

*Fora el centre també fem SORTIDES i TALLERS relacionats amb la sostenibilitat i així promovem l’interès sobre la problemàtica socioambiental.


ELS ALUMNES DE 1r DE PRIMÀRIA AQUEST TRIMESTRE ESTAN PREPARATS PER...

Fer d’inspectors del reciclatge! Des de l’àrea de naturals estan treballant el tema de les “3R”, els agrada i han decidit que volen contribuir-hi. Amb l’ajuda de les famílies s’han triat dos protagonistes: el Titi i l’Alie-xica (creats per ells mateixos) els quals enganxarem a les brosses de totes les aules i seran els encarregats d’evitar que hi hagi confusions a l’hora de reciclar. També són els propis alumnes de primer els que volen anar per les classes a fer una petita activitat sobre reciclatge, com si fossin tot uns mestres!


I VOSALTRES A CASA...RECICLEU?37 vistas

© 2023 Vedruna Sagrat Cor

  • Negro del icono de Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Negro Twitter Icono