• Revista Sagrat Cor

Visca el ball d'en Serrallonga i visca Santa Tecla!


Sembla mentida com ens agraden les històries, els contes i les llegendes... Quedem embadalits cada cop que ens expliquen les gestes de diferents personatges que han fet història d'alguna manera o altra.

Tots sabem que aquests són dies de festa major i que tot i ser a les classes, una part del nostre caparró somia amb les bèsties del seguici, els castells i una infinitat més de coses que fem quan arriben les festes de Santa Tecla.

Avui a l'escola ens ha visitat el Ball d'en Serrallonga de Tarragona i tot i que primer hem quedat una mica garratibats en veure els seus trabucs hem acabat rient, comprovant com de la seva obertura en petava un globus de coloraines. Ens han explicat la llegenda d'en Serrallonga i d'altres bandolers que es van fer famosos a la Catalunya barroca de fa una pila d'anys i certament... Els noms que els hi posaven als bandolers eren ben estrafolaris! També ens han dit que Tarragona no és l'únic lloc on hi ha ball d'en Serrallonga però sí que són els únics que inclouen el "diable" dins del seguit de personatges que hi apareixen. Els músics que els acompanyen toquen el tamborí, el flabiol i la tarota i porten unes peces de roba antiga bastant dobles, que segurament devien anar bé pel fred de la muntanya però aquí Tarragona segur que més d'un ha suat la gota grossa...

Les festes de Santa Tecla a Tarragona es viuen amb molta intensitat i ens agrada que vinguin any rere any a l'escola a explicar-nos coses interessants.

Que visqui Santa Tecla!44 vistas

© 2023 Vedruna Sagrat Cor

  • Negro del icono de Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Negro Twitter Icono